Siirry sisältöön

4. Sukujuhlat

Pesämaan suvun IV sukujuhlat

MUISTIO PESÄMAAN SUVUN SUKUKOKOUKSESTA

27.7.2013

Lauantaipäivä oli aurinkoinen, kun juhlat alkoivat Vähä-Pylvään metsästysmajalla Ylivieskassa. Eero Myllykangas toivotti vieraita tervetulleiksi. Heitä tuli hiljalleen paikalle, kun olivat ensin tutustuneet tervanpolton saloihin tervamestari Heikki Myllykankaan opastuksella Pesälän pihapiirissä ja maistelleet Pasi Sorvojan tekemäää perinneruokaa, pepua.

Varsinaisesti aloitettiin tilaisuus Lipun nostolla ja laulettiin pari ensimmäistä säettä Lippulaulusta - enemmästä laulusta luovuttiin, kun ei muistettu sanoja. Sen jälkeen lausui seurakunnan tervehdyksen pastori Eeva-Kaisa Laakko. Nuori naispastori kiitteli sukujen yhteistilaisuuksista ja toivotti menestystä suvulle. Puheen jälkeen veisattiin virsi ”Kiitos Sulle Jumalani armostasi kaikesta” ja se kajahti komeasti.

Ruokailu tapahtui seuraavana ja se oli järjestetty metsästysmajan sisälle. Koko väki - noin 70 henkeä mahtui hyvin pöytiin. Ruokana oli lohisoppaa, leipää ja leikkeleenä juustoa. Ruokailun jälkeen siirryttiin pihalle katselemaan ja kuuntelemaan ukonilmaa. Se jytisi jossain kauempana eikä tuonut juhlapaikalle sadetta. Lämpötila pysytteli +25 asteessa. Ulkona hoidettiin sukusiteiden vahvistamista jutustellen ja suoritettiin valokuvauksia omilla ja ammattimiehen kameroilla.

Kun Erä-Jorman - joka hoiti pitopalveluna ruokailun - väki oli korjannut ruokailu tarpeet ja –välineet pois siirryttiin sisätiloihin pitämään sukukokousta.

Sukukokouksen avasi Eero Myllykangas leppoisalla jutustelulla sukulaisuudesta ja suvusta. Yhteislauluna laulettiin ”Kotimaani ompi Suomi” ohjelmaan painetuilla sanoilla. Kalle Pesämaa piti katsauksen suvun historiaan ja kertoi, että sukukirjaan on tullut irralliset lisälehdet. Niitä oli myynnissä tilaisuudessa. Tämän jälkeen Moona, Noora ja Saga lauloivat pari laulua kirkkailla äänillään Jarkko Pinolan säestäessä. Vapaan sanan ohjelmassa Aino Myllykangas luki Eeva Heilalan kirjasta otteita.

Varsinainen sukukokous, jota johti Eero Myllykangas, valitsi sukutoimikuntaan seuraavat eri sukuhaarojen edustajat:

Eero Myllykangas puheenjohtajaksi, Tapio Myllykangas, Erkki Rauhala, Pasi Sorvoja, Malla Partala, Raija Fors, Kalle Pesämaa, Tytti Kariniemi ja Sakari Pesämaa

Kokouksen päätteeksi Eero Myllykangas, Kyösti Sorvoja , Jarkko Pinola ja Pekka Myllykangas lauloivat komeasti ”Veteraanin iltahuudon” Jarkon ja Pekan säestäessä tekemillään kitaroilla. Tilaisuus päättyi pullakahvien juontiin. Halukkailla oli mahdollisuus karaoke-laulantaan teurastamohallissa. Siellä oli näytteillä Pekka Myllykankaan ja Jarkko Pinolan valmistamat kauniit ja hyvin tehdyt kitarat ja Heikki Pesämaan esikoisromaani ”Sovintoseurat eli kadonneen voimalinjan mysteeri”

P.S olisiko seuraavaan sukukokoukseen otettava ohjelmaan hiljainen hetki suvusta poisnukkuneiden muistoksi. Ei mitään nimiluetteloa, vaan yhteinen muistaminen.

28.8.2013 Sakari Pesämaa