Siirry sisältöön

3. Sukujuhla

3. Sukujuhla

Pesämaan suvun III sukujuhla pidettiin 1.8.2010 klo 12 alkaen Vähä-Pylvään metsästysseuranmajalla Ylivieskassa.

Tilaisuus aloitettiin lipunnostolla ja Lippulaululla. Noin satapäinen juhlaväki osallistui lauluun. Suvun puheenjohtaja, Eero Myllykangas, kutsui väen syömään lohisoppaa. Se tarjoiltiin paikalle rakennetussa kodassa ja ruokailutilat olivat pihalle pystytetyssä teltassa. Soppa maistui leivän ja juuston kanssa hyvältä. Koti-kaljan lisäksi painikkeeksi juotiin maitoa ja piimää.

Kun ruokailu oli ohi, houkutteli Eero hyvin syöneen väen uuden metsästys-majan juhlasaliin. Siellä kajautettiin ”Synnyinmaan laulu”, jonka sävelten tauottua Eero lausui paikalla olevat sukulaiset tervetulleiksi. Hän kertoili hauskalla tavallaan suvusta, sukulaisuuden vaalimisesta, metsästysmajan ja –seuran perustamisesta ja rakennustöistä. Kehotti tutustumaan alueella oleviin suvun vanhoihin työkaluihin ja juhlayleisön mukanaan tuomiin kätten töiden näyttelyyn. Taidokkaat puutyöt, kudonnaiset ja taidegrafiikka kiinnostivat.

Seuraavaksi saimme Kalle Pesämaalta historiakatsauksen, joka käsitteli sukumme vaiheita, sukunimen nykyisten käyttäjien määriä, keski-ikiä ja naisten ja miesten suhteita koko sukulaismäärään. Kalle oli myös luetteloinut kirjan painamisen jälkeen tulleet muutokset 12 sivulle. Näitä sivuja oli myytävänä kahden euron hintaan tuo 12 sivua.

Eero esitti, että valittaisiin uusi sukutoimikunta. Valituiksi tulivat

Hilman sukuhaarasta: Reijo Peltola

Emman sukuhaarasta: Eero pj:ksi ja Heikki Myllykangas varalle

Jaakon sukuhaarasta: Sakari Pesämaa ja varalle Touko Kauppinen

Liisan sukuhaarasta: Ville Knuutila ja varalle Toivo Knuutila

Eevertin sukuhaarasta: Kalle Pesämaa ja varalle Tarja Wilén

Alinan sukuhaarasta: Erkki Rauhala

Heikin sukuhaarasta: Malla ja varalla Marja Partala

Amalian sukuhaarasta: Pasi Sorvoja ja varalla Kyösti Sorvoja

Sulon sukuhaarasta: Tytti Kariniemi ja varalla Vuokko Haapakoski

Gisela Pesämaa ja Armi Myllykangas esittivät pari hauskaa sketsiä.

Alli Kolu ja Anni Pulkki lausuivat herkkiä runojansa.

Karaoke musiikin säestyksellä ja Kyösti Sorvojan ansiokkaasti esilaulamana laulettiin muutamia tuttuja lauluja ja Pekka Myllykangas esitti yksin komeasti ”Tämä taivas, tämä maa..” laulun.

Siirryimme kahville. Täytekakkukahvin jälkeen kokoonnuimme yhteiskuvaukseen lipputangon juurelle. Otettiinpa siinä vielä sukuhaaroittain erillisiä kuviakin.